Startelva: Filip – Jonathan S, Henke, Victor L, David H – Alex, Shershah, Anton, Siseko – Bashir, Pontus

Stefan som spelade sista dryga halvtimmen som vänster yttermittfältare.
Ghafur som spelade sista knappa halvtimmen som vänsterback.
Martin som spelade sista 24 som innermittfältare.
Motaz som spelade sista 23 som anfallare.

Först som sist kan konstateras att även om matchen ibland blixtrade till så var tempot mestadels lågt.

Vi dominerade hela första halvlek men allra mest första 20. Länge krånglade vi till det och kom inte till några vettiga avslut ens när vi, som relativt ofta, hade 5-6 spelare i och strax utanför straffområdet. Det höll faktiskt på att sluta på samma sätt när vi tog ledningen i den 17:e min. Efter vad som såg ut som minst 3 passningar för mycket i sidled nådde dock Alex Anton med en passning som den senare slog in via stolpen. Två minuter senare ökade Anton på till 2-0 genom ett hårt pressat långskott.

Arlöv som inte hade någon målchans alls i första startade andra halvlek med ett mycket bättre spel och framför allt med en väldig frenesi och redan efter en minut hade de ett friläge där dock avslutet (?, passning?) gick nästan parallellt med mållinjen 5-7 meter utanför densamma innan David H i kamp med en motståndare fick undan bollen från det för tillfället tomma målet. Två minuter senare hade de en frispark strax utanför straffområdet som dundrades i ribban och ut.

Deras riktigt fina spel höll i sig runt 10 minuter men efter en stund var det ändå vi som hade chanserna. I den 50:e min hade Anton (?) ett ribbskott där Bashir missade returen från bara några meter. Själv uppfattade jag det som att även denna retur tog i ribban men andra påstod att det var målvakten som räddade och antagligen har de rätt. I den 55:e min gjorde vi 3-0. Det var Pontus som efter pass från Alex efter att ha vänt några varv runt några motspelare satte bollen säkert vid bortre stolpen. Efter detta gick mycket av energin ur Arlöv även om de även fortsättningsvis bjöd ett betydligt bättre motstånd än i första halvlek.

I den 77:e min gjorde vi ännu ett långskottsmål. Det var Alex som när målvakten stod en bit ut fick till ett skott som dök ner strax under ribban. I den 84:e min fastställde så Motaz slutresultatet 5-0 när han efter inlägg från Alex från sin position vid bortre stolpen rakade in bollen från nära håll.

Ytterligare reflexioner: Vi var ineffektiva när det gällde att förvalta vårt stora bollinnehav till att skapa målchanser men av de vi skapade gick en mycket stor andel i mål.

Mycket roligt att alla avbytarna gjorde en mycket bra insats.

Att Henke när han som idag inte är småskadad är fantastiskt bra. Ingen kan se att han ju faktiskt är hela 38 år. Även om han inte hade jättemycket att bestyra så gjorde han nu som mittback det som behövdes helt utan minsta misstag. Matcherna dessförinnan gjorde han jättebra insatser som anfallare. Mot Skabersjö räckte 12 minuter för att sätta ett enormt avtryck.

Statistik: Hörnor: 3-3, Avslut på mål: 9-3 Avslut utanför: 2-4